Cultuuragenda

In de cultuuragenda van cultuurboerderij Strunk vindt u een overzicht van alle culturele activiteiten die de komende tijd zullen plaatsvinden.

Jan
29
zo
Koffieconcert Trio Les Amis
Jan 29 @ 11:30

Trio Les Amis brengt een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties. Eigenlijk bestaat het trio uit 2 bestaande duo’s: Follie à deux -mandoline en accordeon en Duo Giuliani -mandoline en gitaar.

Door samenwerking van de musici opent zich een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline- en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s.

Kom genieten van de passionele muziek van Trio Les Amis

Feb
26
zo
Koffieconcert: Duo Puur. Kamermuziek met harp en fluit
Feb 26 @ 11:30

Duo Puur is een kamermuziekduo dat bestaat uit fluitiste Petra van den Dolder en harpiste Annegreet Rouw. Zij ontmoetten elkaar op het conservatorium en treden sinds 2006 samen op. Voor de combinatie van fluit en harp – een klassieke samenklank die prachtig uit de verf komt – zijn veel composities geschreven. Daarnaast schrijven Petra en Annegreet zelf stukken voor andere instrumenten om, zodat zij die kunnen uitvoeren.

Het programma van Duo Puur bestaat uit klassieke muziek van bekende en minder bekende componisten van de achttiende eeuw tot nu. Elk stuk wordt ingeleid met enkele wetenswaardigheden over de componist en vaak ook een persoonlijke anekdote. Duo Puur neemt u mee in de wereld van de klassieke muziek zoals u die nog niet kende.

Petra van den Dolder – fluit

Petra van den Dolder studeerde Onderwijskunde toen zij via een minor de kans kreeg om lessen te volgen aan het conservatorium. Docent Hans Nijman stimuleerde haar om toelating te doen en dat deed ze.

Tijdens en na haar studie heeft Petra lessen gevolgd van veel gerenommeerde fluitisten. Ze bijt zich graag vast in een stuk om het perfect te leren spelen, waardoor haar technische vaardigheden op hoog niveau zijn. Nu volgt ze lessen bij Egbert Jan Louwerse, hoofdvakdocent fluit aan het conservatorium in Groningen, die haar juist leert om niet te focussen op techniek. “Het gaat in de muziek om het vertellen van een verhaal en om mijn interpretatie van dat verhaal. Dat kan iemand mooi of niet mooi vinden, maar er is geen sprake van goed of fout. Dankzij dat inzicht kan ik veel vrijer spelen.”

Petra heeft meerdere jaren gespeeld bij het Studenten Harmonie Orkest Twente en heeft ervaring opgedaan bij verschillende (project)orkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest, koor en orkest I Romantici en het professionele begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort. Met genoemde orkesten heeft ze tournees gemaakt naar onder andere Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Finland en Portugal.

Duo Puur is een van de twee kamermuziekduo’s waar Petra deel van uitmaakt. Het andere is Duo Komari, samen met pianiste Alma Grooters.

Petra’s favoriet: Sonata per flauto e arpa van Willem de Vries Robbé. “Dit stuk staat symbool voor Duo Puur. We speelden het al bij ons eerste concert in 2006 en het komt steeds weer terug. Omdat wij groeien als muzikanten en als duo, begrijpen we het stuk meer en spelen we het beter. In dit stuk is onze ontwikkeling zichtbaar.”

Annegreet Rouw – harp

Annegreet Rouw houdt al haar hele leven van muziek en speelt sinds haar vroege jeugd harp. Haar harpdocente Liedewei Spruit gaf haar het advies om zich op een conservatoriumopleiding te oriënteren. Zodra ze werd aangenomen ging ze er vol voor, en dat doet ze nog steeds.

Naast de conservatoriumlessen volgde Annegreet masterclasses bij bekende harpdocenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgt ze les van Han-An Liu, een harpdocente aan de Musikschule für Musik und Tanz in Keulen. “Zij leert mij technisch nog beter te spelen en muziek intenser en bewuster te beleven.”
In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.

Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere. in de centrale bibliotheek in Deventer en op basisscholen.

Naast Duo Puur vormt Annegreet samen met Ferdinand Binnendijk het harp-mandolineduo Duo Stringendo.

Mrt
26
zo
Koffieconcert Barbershopkwartet Just Because
Mrt 26 @ 11:30

Vanuit het Barbershopkoor Syncopation uit Bathmen (is nu het a-capellakoor Close Company) is het Barbershopkwartet Just Because ontstaan. (Henny Scholten; tenor,Beppie Koeslag; lead, Debora van Vliet; Bariton en Nel Nicasie; Bas)

Vier vrouwen die naast zingen in een koor, ook graag het zingen in een kwartet wilden proberen. Waarom? Omdat ze alle vier van zingen houden en van sámen zingen nog meer. En omdat ze al zo’n 14 jaar veel lol hebben met elkaar

Just Because….

Sep
9
za
Open monumentendag
Sep 9 all-day

De jaarlijkse Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui.’ Op deze dag zal rijksmonument boerderij Strunk haar deuren openen voor alle belangstellenden van 10.00 tot 16.00, om een kijkje te nemen in het boerenleven van vroeger.

Nov
25
za
Sallandse Slachtdag
Nov 25 @ 10:00 – 13:00

Op zaterdag 25 november 2017 vindt de jaarlijkse Sallandse Slachtdag van boerderij Strunk plaats. Kom kijken hoe een thuisslacht van vroeger op de boerderij gebeurde en zie hoe de slager vakkundig het varken slacht. Net zoals als voorgaande jaren zijn er weer tal van traditionele lekkernijen van het varken zijn om te proeven. Zoals voesworst, balkenbrij, kaantjes e.d.

Aanbiedingen

Ook zijn er weer tal van vleesaanbiedingen waar je mooi je slag kunt slaan, zoals verse worst, verse rookworst, varkensstaartjes, balkenbrij, karbonade en nog veel meer.

Expositie

Tijdens de slachtdag is er op de deel van de boerderij een fototentoonstelling “Historisch Raalte”  van Jos Segbers.

Okt
14
zo
Koffieconcert vps KeK
Okt 14 @ 11:30 – 13:00
Koffieconcert vps KeK

Vps KeK uit het oosten van onze provincie bijt het spits af en zal het seizoen openen met een prachtig koffieconcert op de deel van boerderij Strunk. Van 11.30 tot 13.00 kunt u genieten van prachtige a-capella zang.

VPS KeK, vocal performance system Knapen en Knarren, maakt sinds 2012 in de huidige samenstelling van elk optreden een klein feestje. Gevoelige nummers worden met gemak afgewisseld met aanstekelijke uptempo songs in bijzondere arrangementen.

 

Aanvang 11.30

Entree: € 9,00 (donateurs € 7,00) inclusief koffie/thee.

Locatie: Deventerstraat 64, Raalte

 

 

 

 

 

 

 

Nov
18
zo
Koffieconcert Hét Saxofoon Kwintet
Nov 18 @ 11:30 – 13:00

Hét Saxofoon Kwintet!

De muziekstukken die ze gaan spelen variëren van populair klassiek tot klassieke populair, dus van Bach tot Beatles en alles wat daartussen zit inclusief volksmuziek zoals Klezmer en musical.

Hét Saxofoon Kwintet bestaat inmiddels ongeveer 15 jaar in enige wisselende bezettingen. Vast terugkerend concert ieder jaar is de muziekestafette in Heino. Verder spelen ze op uitnodiging bij koren, verzorgingshuizen etc.

De vijf spelers zijn:

  • Inge Loevering (Zwolle) – sopraansaxofoon
  • Ton v.d. Berg (Heino) – altsaxofoon
  • Joke Ogink (Lierderholthuis) – altsaxofoon
  • Jopie Haverkamp (Ommen) – tenorsaxofoon
  • Walter Holweg (Dalfsen) – baritonsaxofoon

Het ensemble staat onder leiding van musicus Arjan Eek uit Heino .

Dec
16
zo
Kerstkoffieconcert Sincero
Dec 16 @ 11:30 – 13:00
Kerstkoffieconcert Sincero

Op 16 december kunt u bij Strunk weer in de kerstsfeer komen met de mooie klanken van vrouwenkoor Sincero uit Heino.

Net als vorig jaar zullen zij u in deze donkere dagen voor kerst meevoeren met mooie kerstliederen.

 

De naam “Sincero” komt uit het Italiaans en staat voor eerlijk en oprecht.

Het koor bestaat uit ongeveer 27 leden en zingt meestal drie- of vierstemmig.

Het repertoire is veelzijdig: van pop tot klassiek in verschillende talen uit diverse landen. Met dit repertoire wordt doorgaans opgetreden tot de zomer.

In het najaar wordt begonnen met het instuderen van het kerstrepertoire waarmee diverse optredens worden verzorgd.

Jan
27
zo
Koffieconcert Heeren van Salland
Jan 27 @ 11:30 – 13:00
Koffieconcert Heeren van Salland

De Heeren van Salland zijn een bekend en graag gezien en gehoord herenkoor in Raalte. Ze hebben ook al vaker opgetreden bij boerderij Strunk. De heren zullen hun nieuwste repertoire ten gehore brengen. U zult gegarandeerd in vervoering raken!

Feb
24
zo
Koffieconcert Rose-Île kwartet @ boerderij Strunk
Feb 24 @ 11:30 – 13:00
Koffieconcert Rose-Île kwartet @ boerderij Strunk

Koffieconcert Rose-Île

24 februari is er weer een koffieconcert bij Cultuurboerderij Strunk. Uit Arnhem komt het kwartet Rose-île. Met tango’s, rumba’s en walsen wordt u in vervoering gebracht; Franse chansons, Spaans serenades en Duitse en Jiddische liederen worden ten gehore gebracht. Vrolijke en melancholische melodieë, maar ook ritmische nummers om op te dansen, of om gewoon van te genieten. Zij creëren een intieme sfeer van romantiek en melancholie.
Zangeres Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire opgebouwd. Zij zong in diverse groepen en deelt nu deze rijke ervaring met de huidige begeleiders. Haar warme stem past uitstekend bij de mooie klankkleur van de instrumenten.

 

Rose-Île was finalist van het Concours de la chanson 2018 van Alliance Française

 

Aanvang 11.30

Entree € 9,00 (donateurs € 7,00) inclusief koffie/thee.