Educatie

 

Het erfgoed van Salland.

Het boerenleven maakt een belangrijk deel uit van die historie. De oudheidkamer van Cultuurboerderij Strunk probeert een inkijkje te geven daarin.

Daarnaast heeft Cultuurboerderij Strunk een educatief project, het “kofferproject”. Speciaal voor kinderen van de onderbouw van de basisschool.

Ook probeert Strunk nieuwe educatieve projecten te ontwikkelen.

 

Van wie is die koffer?

(basisschool groep 1/2)

‘Van wie is die koffer?’ is een educatief project dat zich in de klas en in de Oudheidkamer erve Strunk (Cultuurboerderij Strunk) in Raalte afspeelt. Dit project brengt de kinderen van de basisschool stap voor stap in aanraking met erfgoed van Salland.

Het is voor kinderen een kennismaking met bijzondere voorwerpen die voor iemand veel betekenen en het werken met bijzondere (erfgoed)voorwerpen: Wat kun je aan een voorwerp zien, voelen en ruiken? Deze voorwerpen liggen in een koffer.

De koffer is namelijk een klein en persoonlijk ‘museumpje’ dat in de klas terecht komt. Niemand weet van wie de koffer is. De leerkracht legt uit dat de kinderen de eigenaar moeten opsporen. Maar hoe? De koffer blijkt open te kunnen; de inhoud roept tal van vragen op. In tasjes, doosjes, enveloppen en blikjes worden voorwerpen gevonden die iets onthullen over de eigenaar. Wellicht denkt de klas te weten wie de eigenaar is. Dan komt er een brief in de klas van iemand die een koffer kwijt is. Dat is iemand van Boerderij Strunk, maar de groep geeft de koffer niet zomaar prijs. De persoon moet eerst bewijzen dat deze zijn eigendom is. De kinderen vragen de hem of hij weet wat er in de koffer zit en waarom hij dat verzameld heeft.

cutout-3

 

 

Informatie

Locatie: Op school en Cultuurboerderij Strunk
Lesvorm: Project
Aantal deelnemers: Max 25 leerlingen
Prijs: € 25,00 plus € 1,00 per leerling

Contact

info@cultuurboerderijstrunk.nl

 

Ondertussen op Facebook:

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.