Kennismaken met cultuur in Salland

kennismakenmetcultuur01

Kennismaken met cultuur:
Dit voorjaar start HOFeducatie (onderdeel van HOFinSalland) een pilot ‘Kennismaken met cultuur’ in de gemeente Raalte. Er worden buitenschools verschillende workshops en lessenseries aangeboden voor de basisschooljeugd en jongeren van het voortgezet onderwijs, om zo hun interesse te wekken en kennis te laten maken met kunst en cultuur. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Raalte en provincie Overijssel.

Hoe weet je als kind eigenlijk wat je leuk vindt? Of waar je goed in bent? Er is zoveel keuze, maar je kunt moeilijk van de ene vereniging naar de andere switchen om alles uit te proberen. Het is veel prettiger als je het gewoon een keer kunt proberen. Daarom organiseert HOFeducatie dit voorjaar een aantal workshops en lessenseries voor de jeugd, waarbij ze met verschillende uitingen van kunst en cultuur in aanraking komen. Daarbij maken ze meteen kennis met de lokale verenigingen en kunstenaars en kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden.

Voor de basisschooljeugd zijn er 2 lessenseries en 3 workshops. De twee lessenseries richten zich allebei op muziek: ‘Kennismaken met trompet’ bij drumfanfare St. Caecilia in Raalte en ‘Kennismaken met muziek’ bij muziekvereniging Salland in Lierderholthuis. Verder is er de workshop ‘Dans’ bij Ralda en leren kinderen speciale legobouwwerken maken bij de workshop ‘Legobouwkunst’ in MFA de Belte in Nieuw-Heeten. Voorafgaand aan het evenement ‘Vier de Vrijheid’ op 5 mei bij de Leeren Lampe is er een workshop ‘Vrijheidkunst’ bij Sybilla Tonissen in de Huishoudschool, waar kinderen spandoeken voor de vrijheid maken.

De kinderen ontvangen via hun basisschool een flyer (digitaal of gedrukt) met alle workshops en lessenseries die voor hun worden georganiseerd:

flyer

Voor leerlingen van het middelbaar onderwijs worden 2 workshops georganiseerd: Een workshop ‘Fotografie’ in het HOFtheater en een workshop ‘Mixed media schilderij’ door Sybilla Tonissen in de Huishoudschool. Vorig jaar heeft HOFeducatie onderzocht wat er volgens jongeren in de gemeente Raalte ontbrak op het gebied van cultuur. Fotografie en schilderen waren twee van de vier onderwerpen die werden gezien als witvlak binnen de gemeente Raalte.

De jongeren ontvangen via het vak CKV op het Carmel College Salland een flyer met informatie over de twee workshops.

Aanmelden voor bovengenoemde workshops en lessenseries kan via de website www.actiefsalland.nl. Hier staat ook meer informatie over de inhoud van de workshops, data, tijden en kosten.

 

Dit project wordt van harte aanbevolen door:

CGS

Geplaatst in activiteiten, basic, homepage slideshow, info, nieuws, post-slider, premium