Verbouwing schuur Strunk komt dichterbij

De verbouwing van de schuur bij boerderij Strunk komt dichterbij.

De Stichting tot behoud van Boerderij Strunk (beheerder van Cultuurboerderij Strunk) wil de schuur, die nu grotendeels leeg staat en slechts gebruikt wordt voor de opslag van enkele spullen, ombouwen tot een multifunctionele ruimte. Daarmee de overlevingskansen van de stichting vergrotend, aangezien door het organiseren van allerlei culturele activiteiten en verhuur het geld opgebracht kan worden dat noodzakelijk is voor het onderhoud en beheer van de boerderij, de oudheidkamer en de omvangrijke collectie.

De stichting overlegt ondertussen alĀ 10 maanden met de gemeente over het verbouwen van de schuur en zit schot in de zaak. Volgens wethouder Wout Wagemans zijn er geen obstakels meer. Het wachten is nu op de definitieve goedkeuring van de verbouwplannen.

Het bestuur van de stichting hoopt op een spoedig en positief besluit. Na bijna een jaar van onderhandelen en overleg voeren beginnen de handen wel te kriebelen. We willen de handen uit de mouwen steken en aan de slag!

Voor dansgroep Ralda kan het ook niet snel genoeg: Met de verbouwde schuur kunnen de wekelijkse repetities verhuizen van de deel naar de schuur, met een betere dansvloer dan de deel en natuurlijk veel meer ruimte. Ralda moet nu af en toe uitwijken naar de gymzaal van de Bolster, omdat de deel soms simpelweg te klein is. Geen wenselijke situatie, Ralda hoopt dan ook dat de verbouwing door gaat en snel is afgerond.

Voor het stichtingsbestuur kan het natuurlijk allemaal niet snel genoeg. Desondanks is het bestuur erg tevreden over de prettige samenwerking met de gemeente. Vanaf het begin is er open kaart gespeeld over de mogelijkheden en wensen van beide partijen. Vanuit de gemeente werd ook zeer constructief meegedacht.

We hopen voor de zomervakantie te kunnen beginnen!

 

(verbouwing schuur strunk)

Geplaatst in basic, homepage slideshow, info, nieuws, post-slider

Geef een reactie